Klizne tuš kabine

Klizne tuš kabine pogodne su za manje prostore ili prostore u kojima je klasično otvaranje vrata ograničeno nekim predmetom. Parsol Glass klizne tuš kabine predstavljaju pravi estetski i funkcionalni iskorak u odnosu na klasične tuš kabine koje se mogu naći na našem tržištu. Upravo zbog toga jer su potpuno jednostavne i svedenena minimum okova, što im istovremeno pruža savršen estetski dizajn.

Kod ovakvih tuš kabina jednostavno nema šta da se pokvari jer imaju veoma jednostavan klizni system koji funkcioniše na sledeći način: klizna vrata imaju opterećenje u gornjem delu gde klizaju putem dva točkića, dok ih u donjem delu vođica samo usmerava. Cela konstrukcija je izuzetno čvrsta i postojana, tako da je bezbednost na najvisem nivou.

Izrađuju se u 3 varijante: klizna tuš vrata za zastakljivanje između tri zida, (slika 1)  – Pravougaona klizna tuš kabina za nešto veće prostore (slika 2) i klizna tuš kabina sa dvoja vrata i ulazom na ćošku.

Kod naših kliznih tuš kabina izbegnuti su glavni problemi klasičnih kliznih kabina, a to su: plastični točkići lošeg kvaliteta, zvuk koji oni proizvode prilikom klizanja, opterećenje vrata na donjem profilu i vremenom njegovo krivljenje i na kraju higijena koju je nemoguće održavati usled velikog broja profila i skrivenih točkića.