Stakla za kuhinje – Staklene zidne obloge u boji i printu

Trend stavljanja staklenih zidnih obloga umesto klasičnih pločica je zaživeo i kod nas. Staklo se lakše i brže čisti, manje se skupljaju nečistoće i nema fuga koje mnogi ne vole jer se teško održavaju i čiste.
Dizajn stakla ostavlja širok izbor za kreiranje motiva, boja, digitalnih slika i vektorskih crteža.
Praktično samo Vaša mašta je granica.

Izrada i montaža dekorativnih zidnih obloga se radi po meri od visoko kvalitetnog kaljenog stakla debljine najčešće 6mm.
Stakla mogu biti jednobojna u bilo kojoj boji po RAL/NCS karti, ili sa odštampanom slikom ili šarom.

Montaža stakla je vrlo brza i održavanje je vrlo jednostavno, što je najvažnije.

U svojoj ponudi nudimo i Ultra Klir kaljena, bojena (emjalirana) stakla. To je tip stakla koje je izuzetno čisto i potpuno prozirno, jer obična stakla (flot) sama po sebi imaju blagu zelenkastu nijansu te u nekim slučajevima Ultra Klir daje bolju vizualnost i željenu boju. Kaljeno staklo se preporučuje u svim primenama jer je otporno na visoke temperature i pet puta jače od običnog (sirovog) stakla. Pri postupku obrade na staklu se mogu izrezivati delovi predviđeni za utičnice, nosače i slično. Rok trajanja stakla ne postoji.

Osim što se koristi kao zamena za keramičke pločice, staklo se može ugraditi u aluminijske profile ili lepiti na iverecu i tako biti front kuhinje. Stakla koja se najčešće primenjuju u aluminjskom ramu ili lepe na fronteve su takođe emajlirana ili lacobel stakla.

Staklo kao zidna obloga se može koristitii u drugim prostorijama, a ne samo u kuhinji.